Na prešovskom kúpalisku Delňa súťažia vodní záchranári

10.09.2005 Celý región

Prešov 10. septembra (TASR) - Profesionálne zručnosti pri záchrane ľudských životov si overia vodní záchranári počas dvojdňových Majstrovstiev SR Vodnej zách...
Prešov 10. septembra (TASR) - Profesionálne zručnosti pri záchrane ľudských životov si overia vodní záchranári počas dvojdňových Majstrovstiev SR Vodnej záchrannej služby Slovenského červeného kríža (SČK), ktoré sa začali dnes v areáli prešovského prírodného kúpaliska Delňa.

V kategórii jednotlivcov štartuje 24 mužov a tri ženy, do súťaže družstiev sa zaregistrovalo sedem mužských tímov, informoval riaditeľ pretekov Martin Lipták. Podľa jeho slov sú majstrovstvá jedinou možnosťou, aby sa výkonní plavčíci mohli stretnúť a odovzdať si skúsenosti. Ide zväčša o študentov a ľudí so stálym civilným zamestnaním, ktorí po vyškolení v kurzoch SČK dozerajú počas letnej sezóny na bezpečnosť plavcov na otvorených vodných plochách a priehradách.
Záchranári budú súťažiť v ťahaní bremena, plávaní s prístrojmi, v ovládaní veslice, surfového plaváka, ale aj v hode záchranárskou loptou. Predvedú aj umenie v záchrane surfovým plavákom, záchranným pásom či veslicou.
Majstrovstvá zorganizoval SČK po piaty raz ako memoriál zakladateľa vodnej záchrannej služby na Slovensku Mariána Filčáka. Výsledky vyhlásia v nedeľu napoludnie.
 

Vyberte región

mark